Либан запре шверц на четири тони хашиш во Египет

– Либан спречи шверц на четири тони хашиш од градот Сидон кон египетското пристаниште Александрија, соопшти денеска либанското претседателство.

Либанските лидери повикаа на широка акција против дилерите на дрога откако Саудиска Арабија го прекина купувањето на либански земјоделски производи, во кои се шверцуваше дрога, што беше гасење на главниот пазар за либанските земјоделци.

– Либан има волја да се бори против секаков вид шверц и да спречи нарушување на угледот на земјата и односите со пријателските народи, истакна претседателството.

Саудиска Арабија неодамна забрани увоз на земјоделски производи од Либан, откако во пратки портокали откри 5,3 милиони таблети каптагон, што е еден вид амфетамин.

Back to top button
Close