Лидерот на средношколците против одлуката на СОНК: Нехумано е една цела генерација од 18.000 ученици да бидат оставени без можност за нивно образование

Нехумано е една цела генерација од 18.000 ученици да бидат оставени без можност за нивно усовршување и образование, изјави за “Сител”, претседателот на Сојузот на средношколци, Лука Павиќевиќ.

Доволно е да се уништи сон на едно дете за да пропаднеме како држава, систем, образование.

Станува збор за три генерации кои континуирано ги уништуваме. Се што се случува во образованието мора да биде водено од интересот на детето, порача Павиќевиќ.

Back to top button
Close