Лидерска средба за предвремени избори нема да има, истакна Ковачевски

Лидерска средба за предвремени парламентарни избори не треба да се одржи, истакна премиерот Димитар Ковачевски.

„Во однос на средба којашто се однесува на предвремени избори на агенда, кажавме дека таква средба не треба да се одржи со оглед на тоа дека такво барање доаѓа во момент на најголема енергетска и економска криза во Европа. СДСМ и коалицијата остануваат на ставот дека нема да прифатат средба на која би се разговарало за предвремени избори. Пред нас е најтешката зима, со којашто ќе треба да се справиме, вели Ковачевски.

Back to top button
Close