Лигата на Европа ќе заврши со мини турнир во Германија

– Турнирот во Лигата на Европа би можел да биде продолжен во август со мини-турнир во Франкфурт, според германскиот дневен весник „Зидојче Цајтунг“.

Според информациите, градската администрација доставила документи до УЕФА, со кои ја прогласува својата желба да го прифати остатокот од натпреварувањето.

Конечната одлука ќе биде донесена на состанокот на извршниот комитет на централата, закажан за 17-ти и 18-ти јуни.

Ќе се разгледаат и апликациите за домаќин на Лигата на шампионите, за коj се пријавi и Франкфурт, но според „Билд“, завршницата на овој турнир ќе се одржи во Лисабон.

Back to top button
Close