Ливерпул на колена во спомен на Џорџ Флојд

– Фудбалерите на Ливерпул го испочитуваа споменот на Афроамериканецот Џорџ Флојд, кој почина поради полициска бруталност.

Голем број на играчи на тимот ја објавија истата фотографија на Твитер.

На неа, тие се клекната во центарот на полето „Енфилд“, а придружниот коментар на секој од нив е: „#BlackLivesMatter“.

Back to top button
Close