Лотито ќе ја тужи „Ла Газета дело Спорт“ за клевета

Италијанскиот весник „Ла Газета дело Спорт“ објави статија дека е покрената истрага против Лотито заради неговите зборови за натпреварот помеѓу Интер и Јувентус во интервју за „Ла Република“.

Лотито за таа средба изјави: „Ние сме еден бод заостанување од Јувентус и тоа е поради нивниот натпревар против Интер. Сите видоа што се случуваше таму“.

Како што се наведува во материјалот на италијанскиот медиум, овие зборови се сметале за навестување за договорната природа на натпреварот.

– Лотито ја забележа статијата објавена во денешниот број на„ Ла Газета дело Спорт “. Таа беше објавена од Себастијано Вернаца, а нејзината цел е да го клевета и дискредитира Лотито. Слободата на печатот не дава право да се уништи нечиј друг имиџ. Доколку ова право се злоупотреби, овој медиум треба да биде казнет. Затоа, Лотито им наложи на своите адвокати да одговорат на оваа ситуација, да се жалат пред граѓанските и кривичните судови за да ја добијат заштитата загарантирана со уставот, соопштија од римскиот клуб.

Back to top button
Close