Лукашенко половина армија ја стави во состојба на борбена готовност

Белорускиот претседател Александар Лукашенко денеска на половина армија и нареди да влезе во состојба на борбена готовност, како одговор на она што тој смета за закана од Западот, јави агенцијата Белта.

– НАТО почна вежби веднаш до нашата граница. Што друго можам да направам, рече Лукашенко.

Тој истакна дека ставањето половина од армијата во режим на борбена подготвеност „не е евтино“.

Back to top button
Close