Македонскиот јазик на официјалните канали на ЕУ

Македонскиот јазик одекна во ЕУ, на официјалните канали на Унијата, можеше да се избере опцијата за македонски јазик а беше вклучен и на ТВ сервисот на Европската Унија EbS (Europe by Satellite).

Денеска за време на меѓувладината седница гледачите на овој сервис во опцијата јазици покрај јазиците на ЕУ имаат можност да ја следат и на македонски јазик испишан со чиста формулација без фусноти и придавки.

Историски ден, Северна Македонија денеска ги почна преговорите за членство во ЕУ со гарантиран македонски јазик, со билатерални прашања надвор од преговарачката рамка.

Честитки до сите граѓани!, стои во соопштението од Владата

Back to top button
Close