Макрадули: Од кога сум јас во „Пошта“, работите одат на подобро

Во АД Пошта нема да има мартовска плата под 18.000 денари. Тоа е сигурно, како што е законската обврска. Тоа е духот на законот. Не за џабе и законодавецот и предлагачот се договориле во шест месеци да се усогласи покачувањето, изјави директорот на АД Пошта, Јани Макрадули во вечерашното гостување во ТВ24.

Недозволиво е 32 години да не се зголемени платите и 12 години да нема униформи но за година и четири месеци колку што сум овде велат дека работите одат на подобро, иако тоа не е доволно, дополни Макрадули.

Back to top button
Close