Макрон: Би можело да се постигне компромис за планот

 Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изрази надеж дека може да се постигне компромис во врска со планот за закрепнување на Европската унија.

Пред продолжувањето на самитот, тој рече дека преговорите напредувале.

– Имаше затегнати моменти, но работите напредуваа и најверојатно се доближуваме до компромис, рече Макрон.

Back to top button
Close