Макрон се вакцинираше против коронавирус

 – Францускиот претседател Емануел Макрон денеска објави дека се вакцинирал против коронавирус.
Макрон ја објави веста на својот профил на Твитер, но не наведе за која вакцина станува збор.
Во декември минатата година тој беше заразен од вирусот со благи симптоми.
За време на пандемијата Макрон постојано ја истакнуваше важноста на вакцинацијата.
„Светот ќе биде поинаков по пандемијата“, нагласи Макрон, кој поттикнува на праведна дистрибуција на вакцините во светот. 

Back to top button
Close