Марку: Проституцијата и дипломатијата се меѓу најстарите професии

Проституцијата и дипломатијата се навистина меѓу најстарите професии на човештвото… додека градењето држава е сепак нова професија… напиша на својот Фејсбук профил, Аделина Марку, кариерен дипломат во МНР која неодамна ја доби државната награда „Мито Хаџивасилев-Јасмин“ алудирајќи на одлуката на владата за генерален конзул на Македонија во Њујорк да ја прати 28-годишната ТВ презентерката Бесмира Ејупи.

-Има такви што за егзистенцијализам вршат дипломатија и проституција, има и такви што за утилитаризам ечат! Вака некако, денес ме натера да помислам една владина одлука. „Нишалото на часовникот е скротен за будалата и будаленкињата!“… изјави големата судијка на Врховниот суд во САД, бранителкa на каузата на жените, Рут Бадер Гинсбург!, напиша Марку.

Аделина Марку е дипломат во македонското Министерство за надворешни работи.

Back to top button
Close