Машиновозачите го прекинаа бојкотот – ги добија платите за февруари

Од попладнево се очекува да биде нормализиран товарниот сообраќај, а од утре од 6 часот и патниот сообраќај
Машиновозачите денеска го добија вториот дел од февруарската плата и патните трошоци за март и од попладнево го прекинуваат бојкотот.

Во изјава за МИА, претседателот на Синдикатот на машиновозачи и претставник на машинскиот и извршниот персонал Тони Димовски потврди дека се исполнети нивните барања. Од попладнево се очекува да биде нормализиран товарниот сообраќај, а од утре од 6 часот и патниот сообраќај.

Бојкотот на машинскиот и помошниот персонал во „Железници транспорт“ траеше 12 дена – период во кој во прекин беше и патничкиот и товарниот железнички сообраќај.

Back to top button
Close