МАСИТ ја демантира ВМРО-ДПМНЕ дека нејзин претставник одлучувал за доделување грантови од ФИТР и не поднел анкетен лист

Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) вели дека Теди Цоневски како нејзин претставник во Комисијата за оценка и предлог-кандидати за избор на членови на Комитетот за одобрување на инвестиции при ФИТР немал обврска да поднесе анкетен лист бидејќи ниту одлучувал за доделување какви било грантови или располага со какви било јавни овластувања и функции.

Back to top button
Close