Меѓународниот ден на Ромите – 8 Април неработен за ромската етничка заедница во земјава

Меѓународниот ден на Ромите 8 Април (понеделник), е неработен ден за припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија им го честитаат Меѓународниот ден на Ромите

Back to top button
Close