Меѓународниот ден на Ромите, 8 април, неработен за ромската заедница

 – Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РСМ, 8 април 2021 година (четврток), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за граѓаните припадници на ромската заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на ромската заедница во Република Северна Македонија им го честита Меѓународниот ден на Ромите.

Back to top button
Close