Медведев: Санкциите не значат ништо, операциите ќе бидат целосно спроведени

Санкциите воведени против Русија нема да сменат ништо, операцијата да се заштити Донбас ќе биде спроведена во целина, изјави денеска заменик-претседателот на рускиот Совет за безбедност, Дмитри Медведев.

„Овие санкции дефинитивно нема да сменат ништо. Тоа им е јасно дури и на неупатените во Стејт департментот. Ова се однесува на одлуката да се спроведе воената операција за заштита на Донбас“, рече Медведев.

Тој нагласи дека „операцијата ќе биде целосно спроведена се додека не се исполнат целите што ги определи рускиот претседател“.

Медведев исто така рече дека Русија ќе одговори на заплената на парични средства на руските граѓани и компаниите во странство, на начин што ќе бидат запленети парите на странците и странските компании во Русија.

Back to top button
Close