Мексико се поблиску до половина милион заразени луѓе со Ковид-19

Во изминатите 24 часа 292 лица починале од последици од новиот коронавирус со што бројот на смртни случаи изнесува 52.298.

Мексико е на шесто место по бројот на заболеми и на трето место во светот по смртни случаи.

Back to top button
Close