Мерката „Мој ДДВ“ нема да се укине, останува истата сума за поврат на пари, вели Димитриеска-Кочоска

Мерката „Мој ДДВ“ и натаму ќе биде во полза на граѓаните. Ќе се прават промени кои нема да бидат наменети за граѓаните, туку во системскиот дел на Управата за јавни приходи (УЈП). Ова во гостување во вестите на ТВ Сител го најави министерката за финансии Гордана Димитриеска-Кочоска посочувајќи и дека мерката „Мој ДДВ“ останува со истата сума за поврат на пари кон граѓаните.

Back to top button
Close