Мицкоски бара оставка од цела влада после извештајот на Транспаренси

Фејсбук статус на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски

Кога ги нареков мафија, многумина ми велеа зошто толку силни зборови употребувам.

Според Транспарентност Интeрнационал по степенот на корупција на историски најлошото 111-то место. Пад од 5 места споредено со минатата година и никогаш полошо во периодот на независна Македонија. Тие не се само мафија, на овие луѓе и мафијата може да им позавиди. Подобри од нас се: Косово, Албанија, Танзанија, Буркина Фасо, Колумбија, Брегот на Слонова Коска, Гамбија, а заедно сме со Панама и Монголија. Пад од цели 45 места за 5 години.

После ваков резултат, не е доволна оставка на министерот за правда, или министерот статист за борба против корупција, потребно е целата Влада да си замине, веднаш.

Заедно да се избориме за нашата иднина, а после одговорност за целиот срам и криминал што го донесоа.
#ИднинатаЕНаша

Back to top button
Close