Мицкоски: Борбата на илинденците е нашата кауза

 

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, испрати поддршка за Илинденската коњаница, која традиционално по повод празникот Илинден, од Скопје организира коњанички поход до Мечкин Камен крај Крушево.

„Традицијата е нашето дефинирање. Во чест на светлиот Илинден поддршка за илинденската коњаница. Борбата на илинденците е нашата кауза. Слобода, независност, ВМРО, Македонија“, порача Мицкоски.

Back to top button
Close