Мицкоски: Ќе донесеме закон со кој нема да се дозволи увоз на тутун додека не се продаде и последниот лист домашен тутун

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вечерва на трибина Промоции на политики Македонија за сите луѓе пред прилепчани вели дека ќе се донеси закон за тутун со кој ќе се забрани увоз на тутун се додека не се откупи последниот лист домаше тутун, посочувајќи дека ќе се врати достоинството и развојот на градот.

Нема да има тутунари кои што нема да бидат задоволни затоа што првата работа што ќе ја направиме за тутунарите е да донесеме закон со кој што ќе биде забранет увозот на тутунот додека тутунот кој што е непродаден не се продаде до последниот лист и тоа го ветувам овде во Прилеп, до последниот лист произведен тутун, закон во македонскиот парламент, вели Мицкоски.

Back to top button
Close