Мицкоски лицитира- Предвремени за стабилна држава на 14 или 21 мај догодина

 

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ  со предлог два датуми до власта за предвремени парламентарни избори.

Според Мицкоски најдобро би било како што вели заради стабилност на државата но и силни институции да се оди на избори следната година и тоа според математиките на првиот опозиционер ,датумите кои ги предлага до Ковачевски се 14 или 21 мај .

Лидерот на ВМРО ДПМНРЕ на денешниот брифинг , потенцираше  како што вели дека е зрела атмосферата за избори.

Back to top button
Close