Мицкоски му порача на Заев, дека ќе мора да ја докажува својата невиност пред суд

На вечерашниот телевизиски дуел на државната МРТВлидерот на  ВМРО-ДПМНЕ г. Христијан Мицкоски, го обвини  Зоран Заев дека ј ја опустошил и понижил Република Македонија. Освен криминал, корупција и рекет, друго ништо нема направено за државата. Исто така Мицкоски потенцираше дека тоа што Зоран Заев го има во спотовите на ВМРО-ДПМНЕ, кажува за Зоран Заев и неговата криминогеност и тоа е слика која што народот има право да ја знае.

 Не се тревожете премногу околу тоа дали некому сте ноќна мора или не. Мене не сте ми сигурно. И јас баш би сакал да се видиме и после изборите на кои ќе победи ВМРО-ДПМНЕ, но тогаш ќе се видиме на едно друго место каде што Вие ќе мора да ја докажувате вашата невиност”, вели Мицкоски.

За некој да ја одбрани сопствената чест, пред се треба да е чесен и честит човек. Зоран Заев не е човек кој може да се пофали со тие особини, напротив, тој човек е извор на незаконски постапки, заврши Мицкоски.

Back to top button
Close