Мицкоски: За три месеци јавниот долг зголемен за една милијарда евра

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски ја обвини владеачката СДСМ дека државата ја втурнуваат во црвената зона на презадоженост.

За само три месеци владата на СДСМ го зголеми јавниот долг за една милијарда евра. Согласно податоците од Министерството за финансии заклучно вториот квартал од 2020 јавниот долг изнесува 59,5%, додека државниот долг 50,7%, што споредено со претходното тримесечје повеќе за 8,9 процентни поени, изјави Мицкоски. Тој вели дека  потрошени се нови една милијарда евра, ама нов автопат, нови градинки, училишта, болници нема. Но, има криминални избори и масовен поткуп.

Овие пари со кои нѐ задолжуваат сите нас, се парите кои се потрошени за корумпирање за избори, затоа што ништо друго не е изградено. Многу лесно може да се увидат ефектите ако целта вистински им беше справување со последиците од корона.

Денес е полошо споредено со април кога и предупредив на три можни црни сценарија во македонската економија. Еве првото се исполнува, вели Мицкоски

Нѐ чекаат тешки времиња во македонската економија. изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ,Христијан Мицкоски,

 

Back to top button
Close