Мицковски: Ја охрабрувам и ДУИ да понуди шпицен кандидат со квалитетна програма

По средбата со коалиционите партнери во белата палата лидерот на ВМРО ДПМНЕ на прашањето да ја коментира изјавата на Артан Груби дека ДУИ ке одлучи дали ВМРО ДПМНЕ или СДСМ ќе прави влада и што мисли прифатлив ли му е предлогот на ДУИ за премиер Албанец, Мицковски без директен одговор. Тој како што рече ги охрабрува ДУИ и тие како неговата партија да објават шпицен кандидат но тоа да биде лице кое ќе нуди квалитетна програма а не истото да биде само со етнички предзнак (абанец н.з)

Back to top button
Close