Мицковски му ковертирал понуда за министер на Митко Јанчев.Тој размислува

Кавадаречкиот градоначалмик Митко Јанчев добил понуда од мандатарот Христијан Мицковски да биде министер за локална самоуправа во владаташто ќе ја предводи јави тв 24.

Јанчев кој беше потпредседател во ВМРО ДПМНЕ беше разрешен од таа функција откако влезе во кавга со Мицковски,му бараше оставка и изјавуваше дека тој ќе биде лидер на ВМРО ДПМНЕ.

Во кампањата за последните локални избори сепак се појавија заедно Јанчев како сигурен кандидт за уште еден мандат ја доби подршката од Мицковски иако тој и без подршката ке победеше..

Сега на понудата од Мицковски за министер според изворите на тв 24 останало наредниве денови Јанчев да размисли и да го извести Мицковски дали ја прифаќа понудата за министер за локална самоуправа која во претходната влада на Ковачевски ја извршуваше Ристо Пенов од ЛДП.

Back to top button
Close