Мицковски од блокадите- На улиците сме за да го покаже Заев тој патоказ

Блокираме поради една причина, да кренеме свест, да го кренеме својот глас за тоа што се случува во позадина, за тоа што Заев и Бучковски го договараат и преговараат, а македонската јавност не знае ништо за тоа.
Затоа сме ние тука на улиците да го кренеме гласот, да покаже што стои на масата, дали се преговара повторно за македонскиот идентитет, дали се преговара за нацијата, за културата, за јазикот и каков е тој патоказ, договор или што и да е.

Back to top button
Close