Миење на поголемите православни верски објекти во Скопје

ЈП Комунална хигиена-Скопје во пресрет на Велигден спроведе активности за рачно и машинско миење на дворовите и непосредната околина на поголемите православни верски храмови во сите скопски општини.

-Со активностите беа опфатени: соборниот храм „Св. Климент Охридски”, црквите „Св.Богородица”, „Св.Димитрија”, „Св.Јован Крстител”, „Св.Петка”, „Св.Ѓоргија”, „Св.Илија”, „Св.Архангел Михаил”, „Св.Петар и Павле”, „Св.Спас”. Екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје и во претстојниот период ќе продолжат да се грижат за чистотата на верските објекти на сите верски заедници, соопшти јавното претпријатие. хс/

Back to top button
Close