Милева: Еден од преживеаните ми кажа дека преживеале осуммина. Oстанува голема загатка, „Каде е осмото лице?“

На денешната прес-конференција на Државното јавно обвинителство на Република Бугарија беше истакнато сведоштво на еден од преживеаните кој изјавил дека од автобусот се спасиле осумина а не седумина луѓе.

– Во една од болничките соби се сретнав со момче на моја возраст кога го видов јас му кажав „Вие сте херој“. Тој се насмеа и ми раскажа за инцидентот, дека видел чекан со кој го скршил задното стакло на автобусот и како од таму се спасиле осум луѓе. Јас го прашав „Вие сте седум, во болница сте сместени седуммина“, тој ми рече „Не, ние се спасивме осум луѓе“. По извршните дејства на разгледувањето на местото на настанот најдени се 44 трупа, од тука излегува простата математика дека во автобусот патувале 52 патника. Најдени се 44 трупа, во болница се хоспитализирани 7 лица, четири мажи и три жени, останува голема загатка, „Каде е осмото лице?“, изјави Милева.

Back to top button
Close