Мисајловски: Собранието да има 90 пратеници и да се укине балансерот при вработувањето

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител во Втората изборна единица Владо Мисајловски вели дека во изборната програма предлагаат Собранието да има 90 пратеници наместо сегашните 120 и да се отвори дебата за една изборна единица.

На гостување во централниот дневник на „Сител“, Мисајловски рече дека ќе се залагаат и за укинување на балансерот при вработувањето.

– Сега во Собранието има 120 пратеници, ние во програмата предлагаме 90 пратеници и таа тема треба да се отвори. Сакаме заменик директорите да ги скратиме, сакаме да има што помалку членови во управните одбори, балансерот при вработување исто така да се укине, да отвориме дебата за една изборна единица. Македонија треба да се реформира, рече Мисајловски.

Back to top button
Close