Мишел: Предлогот е урамнотежено решение. Ако кажете – да, првата меѓувладина конференција ќе се организира за неколку денови

“Лично јас сум уверен дека ова е урамнотежено решение коешто се упатува на вашите загрижености и целта е јасна, да се започне со пристапните преговори и конечно да се придвижиме кон градење на нашата заедничка иднина во ЕУ.

Ако кажете – да, првата меѓувладина конференција ќе се организира во следните неколку денови“ рече претседателот на Советот на Европа, Шарл Мишел, во своето излагање на заедничката прес конференција со премиерот Димитар Ковачевски.

 

 

Back to top button
Close