Митева: ВМРО-ДПМНЕ бара веднаш да се намали коефициентот на платите на функционерите


Шесто илјади граѓани живеат со 150 денари на ден. Во услови на економска криза, енормна инфлација и сиромаштија, последна работа што треба да се направи е да се зголемат платите на функционерите.

ВМРО-ДПМНЕ бара веднаш да се намали и корегира коефициентот за сложеност на работното место со што би се намалиле платите на функционерите.

Функционерите не смеат да бидат граѓани од посебен ред, туку слуги на народот.

Марија Митева, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ

Back to top button
Close