МОН-Зимскиот распуст се продолжува до 23 месецов.Штедиме на греење и здравјето на децата

Владата на Република Северна Македонија денеска на 118-та редовна седница го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за образование и наука, второто полугодие од учебната 2022/23 година наместо на 18 јануари да започне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици, наведено е во владиното соопштение.

Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците“, се вели во владиното соопштение.

Back to top button
Close