Мостот „Беласица“ повторно затворен за сообраќај

Мостот Беласица во Скопје, во близина на железничката и автобуската станица и Трговскиот центар „Ист Гејт Мол“, повторно е затворен за сообраќај.

Причината е тоа што ќе се тестира издржливоста на мостот, откако беше затворен повеќе од еден месец, по пожарот кој настана во минатата година, при што беа оштетени цевки и кабли.

Back to top button
Close