МТСП: Голема Богородица (петок), неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во државава.

Од Министерството за труд и социјална политика им го честитаат празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) на граѓаните од православна верисповед.

Back to top button
Close