Мустафа: Отстранувањето на реципроцитетот со Србија смела одлука на владата хоти

Лидерот на Демократскиот Сојуз на Косово Иса Мустафа ја пофали новоформираната влада на Косово за отстранувањето на реципроцитетот со Србија . Мустафа кој е прв човек на парттијата која ја формираше новата влада изјави дека ,,Тоа е смел чин на владата на премиерот Хоти,, . Со оваа одлука владата во Приштина само потврди дека ги следи насоките на своите стратешки партнери САД и ЕУ,нагласи Мустафа ,пренесува ,, Зери Инфо,,.

Според него на оваа влада и треба подршка за да има успешен дијалог на Приштина со Белград. ,, По оваа одлука на косовската влада очекуваме слична одлука и на срспаката влада ,, нагласи Мустафа .

Инаку новата влада на Косово донесе одлука за отстранување на реципроцитетот на Србија ,но министрите на партијатаа ААК на Рамуш Харадинај гласа апротив што значи дека одлуката беше донесена со мнозинство на гласови во владата на Авдулах Хоти .

К. Мимидиноски

Back to top button
Close