МЗ пријави дополнително 6 лица починати од 22. 8 до 19. 9 2021

Дополнително, согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза ковид-19 од Мој Термин, пријавени сè уште 6 лица, со датум на смрт во период од 22.08.2021 до 19.09.2021 година. Овие починати лица се: по 2 од Тетово и Куманово, и по едно починато лице од Кичево и Гостивар. Починатите се на возраст од 56 до 84 години, од кои само едно лице е починато во болнички услови, додека останатите 5 лица се починати во домашни услови.

Back to top button
Close