МЗ: Регистрирани уште 3 починати лица

Дополнето од МЗ:

Дополнително, согласно Регистерот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени се уште 3 лица, со датум на смрт во период од 12.09.2021 до 22.09.2021 година. Овие починати лица се: 2 од Скопје и едно починато лице од Гостивар. Починатите се на возраст од 67-93 години, од кои

само едно лице е починато во болнички услови, додека останатите 2 лица се починати во домашни услови.

Back to top button
Close