МЗ- Вратете ги маските да се заштитите од аерозагадувањето

Министерството за здравство повторно со препораки да се носат заштитните маски, со цел населението во Македонија да се заштити од аерозагадувањето.

Како што додаваат оттаму, носење заштитна маска е за да се заштити респираторното здравје, потенцирајќи да не се проветрува во во куќите и становите за да влезе загадениот воздух.

Притоа, МЗ препорачува да се вежба во затворен простор, да се пијат антиоксидански, вотамиц Ц, Д, цинк, ако имате астма следете ги препораките на лекарот.

Back to top button
Close