Најчевска за вакцинацијата: Загрижува бројноста на групата заглавена во 16 век

Професорката Мирјана Најчевска на својот фејсбук профил тврди дека треба сите да ги загрижи бројноста на групата заглавена во 16 век, кои не сакаат да се вакцинираат.

Има болест од која се умира. Се шири низ светот. Откриен е вирусот кој ја предизвикува. Откриена е вакцина која помага.

– Advertisements –

Дискриминација би имало ако:
-има вакцина, меѓутоа им се дава само на одредени луѓе, а не на сите
-само некои луѓе се тераат да се вакцинираат, а не сите
-вакцината се купува, а тоа не може да го платат одредени луѓе

Другото е незнаење и примитивизам“, пишува Најчевска.

Back to top button
Close