На Илинден Пендаровски во Пелинце, Џафери во Крушево, а Спасовски во Скопје

На годинашната прослава на Илинден во Крушево ќе зборува Талат Џафери, претседател на Собранието во оставка. Тој ќе ја предводи и државната делегација на прославата.

Во Пелинце каде што вообичаено се одблежува Второт заседание на АСНОМ, ќе се обрати претседателот Стево Пендаровски кој ќе ја предводи и државната делегација.

Владината делегација по повод прославата на националниот празник Илинден 2020 година во Скопје ќe ја предводи претседателот на Владата, кој ќе имма и обраќање.

Владината делегацијата по повод прославата на националниот празник Илинден 2020 година ќе има и во Смилево.

Ваква одлука донела владата на 76  седница.

Back to top button
Close