На кралот Чарлс му остануваат уште само две години живот во битката со рак на панкреасот

За здравјето на кралот Чарлс се пишуваше многу, а сега наводно е откриено дека тој боледува од рак на панкреасот, што кралското семејство се обидело да го сокрие од медиумите.

Помалку од два месеци откако Бакингемската палата потврди дека на кралот Чарлс III му бил дијагностициран рак, изворите откриваат дека кралот се бори со рак на панкреасот и дека има уште две години живот.

Додека кралското семејство ги чуваше деталите за спецификите на болеста на Чарлс, вклучувајќи го и типот на рак што го има, изворот потврдува дека дијагнозата на кралот е позната како јавна тајна меѓу кралскиот персонал.

– Многу дворјани веруваат дека ракот на Чарлс е полош отколку што тие го прикажуваат – додава инсајдер за „In Touch Weekly“.

Бакингемската палата на 5 февруари потврди дека на 75-годишниот Чарлс му бил дијагностициран неодреден облик на рак. Тој беше дијагностициран по бенигна операција за зголемена простата на 26 јануари.

Back to top button
Close