На Малта во група од 94 мигранти, 65 се позотивни на Ковид-19

Тоа е најголемото жариште откриено на Малта од почетокот на епидемијата на коронавирусот што избувна на 7 март. Националноста на заразените се уште не е објавена.

Министерството за здравство соопшти дека досега биле тестирани 85 мигранти, додека другите чекаат да бидат тестирани.  зш/

Back to top button
Close