На подрачјето на СВР Велес казнети 99 лица за неносење заштитни маски

Како што информира портпаролот на СВР Велес Верољуб Додевски во период 22/23 јуни 2020 година има 16 новорегистрирани лица со решениe за изолација, и тоа 13 во Велес и три во Неготино, а со изјава за самоизолација има 26 нови лица, 25 во Велес и едно во Неготино.

Вкупно решенија за изолација имаат 141 лице, од кои 92 во Велес, 24 во Кавадарци и 25 во Неготино, а изјава за самоизолација потпишале вкупно 127 лица, од нив 70 во Велес, 45 во Кавадарци и 12 во Неготино.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што сите ги почитувале овие мерки.

Back to top button
Close