На подрачјето на СВР Велес констатирани 4764 прекршоци откако е донесена Уредбата за носење лична заштита

– На подрачјето на СВР Велес биле регистрирани 4.764 прекршоци откако е донесена Уредбата за носење лична заштита, а  опоменати 17 лица, информира Димитар Каракулев од СВР Велес.

Во изминатото деноноќие  на подрачјето на СВР Велес констатирани биле  21 прекршок по член 6 став 1 од уредбата за носење на лична заштита во врска со пандемијата од Ковид – 19 и тоа: девет прекршоци во Велес, исто толку во Кавадарци и три прекршоци во Неготино.

Back to top button
Close