На повеќе локации низ Скопје осамнаа транспаренти за подигнување на свеста за заштита од коронавирусот

Транспарентите, изработени на македонски и албански јазик, се поставени на мостови и надвозници на најфреквентни локации, каде поминуваат голем број граѓани.

Оваа иницијатива доаѓа во момент кога здравствените работници и соодветните државни служби водат огромна битка за зачувување на здравјето на граѓаните на Северна Македонија, но и во моменот кога во земјава во тек е кампања за превдремените парламетарни избори.

Back to top button
Close