На претепаниот во Охрид синоќа лекари одбивале да му помогнат,тврди лидерот на бугарската партија „Преродба“

 

Ќе има Бугари убиени во Северна Македонија – изјавил тој.

Костадинов повторно изјави дека Македонија не е подготвена да се приклучи на европското семејство и потсети на нападите врз бугарскиот клуб во Охрид.

Сите европски земји ги затвораат очите и ушите пред застрашувачката антибугарска хистерија и омраза  посочи Костадинов. Овој молк, според неговите зборови, ја дегенерира самата суштина на ЕУ.

Back to top button
Close