На протестите во Лондон против карантинот уапсени 60 демонстранти

Полицијата во Лондон денеска уапси 60 луѓе кои протестираа против карантнот и вакцината против Ковид-19.

Учесниците во престите се уаспени поради различни кривични дела,вклучително и кршење на мерките воведени за спречување на ширењето на новиот коронавирус.

На демонстрантите кои протестираа поради рестриктивните мерки и се придружија и групите кои се против вакцината.

Според полицијата на протестот учествувале од 300 до 400 луѓе.

Back to top button
Close