Над 5 отсто е излезноста до 9 часот

До 9 часот на гласање излегле 5,22 отсто од гласачите, покажуваат резултатите на веб страницата на Државната изборна единица со обработени 66 проценти податоците.

Највисока излезност има во општина ранковце каде од обработени 4 од 13 избирачки места излезноста е 15,24 отсто. Потоа следува Пехчево со 13,73 проценти. Зелениково со 11,74, Демир Хисар со 10,75 Конче со 10,14 проценти излезност.

Back to top button
Close